.

Douglas hout

Douglas hout

Douglas hout is een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar een sterke, duurzame en betaalbare houtsoort. Met zijn kenmerkende lichtrode kleur voegt douglas hout niet alleen schoonheid toe aan uw project, maar biedt het ook talloze mogelijkheden voor bewerking en gebruik. Of u nu een schutting, overkapping of iets anders wilt bouwen, douglas hout is veelzijdig materiaal dat aan al uw wensen voldoet. Wat douglas echt onderscheidt, is de duurzaamheid ervan. Het staat bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen insecten, schimmel en rot, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitentoepassingen. Bij Steigerplank.com hebben we verschillende varianten douglas hout van hoge kwaliteit!

 

Wat is douglas hout?

Het is een populaire houtsoort die afkomstig is van de douglasspar en het staat bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en veelzijdigheid. Hierdoor wordt het breed toegepast in de bouw- en constructie-industrie, maar ook voor doe-het-zelvers die hun eigen meubels en overkappingen in elkaar willen zetten is het erg populair. Het kenmerkende van douglas hout is de natuurlijke kleur, die varieert van lichtgeelbruin tot roodbruin.

 

De waardevolle eigenschappen van douglas hout

Douglas is een van de meest geliefde houtsoorten in Europa en staat bekend om zijn ongeëvenaarde sterkte en natuurlijke duurzaamheid. Het is een naaldhoutsoort die tot de hardste soorten behoort en daardoor ideaal is voor een hoop doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan overkappingen, gevelbekleding en veranda's. Oftewel, het hout kan zowel binnen als buiten worden gebruikt! De natuurlijke weerstand tegen insecten, schimmel en rotten maakt het perfect om bijvoorbeeld te gebruiken als schutting. Daarnaast is douglas hout ook geliefd vanwege de warme en karakteristieke uitstraling. De kleur varieert van lichtgeelbruin tot roodbruin, afhankelijk van de leeftijd en de groeicondities van de boom. Het hout heeft een fijne nerf en een levendige tekening, waardoor elk stuk uniek is.

 

Waar komt douglas hout vandaan?

Douglas hout komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar het bekend staat als de douglasfir of oregon pine. De boomsoort wordt veel aangetroffen in de westelijke regio's van de Verenigde Staten en Canada. Het hout heeft echter ook zijn weg gevonden naar Europa, waar het tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt voor allerlei doeleinden.

 

De mogelijkheden met douglas hout

Bij Steigerplank.com vindt u een uitgebreid assortiment van diverse varianten douglas hout. Of u nu op zoek bent naar standaard maten of specifieke lengtes, wij hebben het voor u beschikbaar. Onze douglas hout planken zijn verkrijgbaar in lengtes variërend van 2 tot 5 meter, waardoor u de mogelijkheid heeft om de juiste afmetingen te kiezen die perfect passen bij uw project. Maar dat is niet alles, we bieden namelijk ook maatwerk aan! Als u een specifieke lengte nodig heeft die niet voorkomt in ons assortiment helpen we u graag verder. Of het nu gaat om het afkorten van de planken of het zagen in de lengte, wij zorgen dat het hout precies aan uw behoeften voldoet!

 

Wat is de beste beits voor douglas hout?

Voor douglas hout wordt vaak aanbevolen beits te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor buitentoepassingen. Deze beitsen bieden bescherming tegen weersinvloeden, uv-straling en vocht, waardoor het hout mooi blijft en de levensduur wordt verlengd. Zo zijn er veel keuzes, denk aan transparantie beits, zwarte beits en een hoop andere mogelijkheden.

 

Douglas hout kopen bij Steigerplank.com

In de webshop Steigerplank.com bieden we een divers assortiment aan met verschillende varianten van hoogwaardig douglas hout. Of u nu op zoek bent naar geschaafd of onbehandeld douglas hout, wij hebben het in ons assortiment! Bij het maken van uw keuze is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de douglas planken. Onze planken zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, wat van invloed kan zijn op de stevigheid en stabiliteit van uw constructie. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste afmetingen. Voor uw gemak hebben we ook douglas hout klaarliggen bij onze vestiging in Hoogeveen. Zo kunt u kiezen om het hout af te halen of te laten leveren bij u op locatie!

 

Hoe lang gaat douglas hout mee?

Onder normale omstandigheden kan douglas hout gemakkelijk 10 tot 15 jaar meegaan. Dit is te danken aan de natuurlijke eigenschappen van het hout, zoals de hoge dichtheid en het harsgehalte. Douglas staat bovendien ook bekend om zijn duurzaamheid en indrukwekkende levensduur!