.

Vurenhout rondkantig geschaafd Zand

Vurenhout rondkantig geschaafd Zand

Vurenhout, misschien wel de bekendste houtsoort in Nederland. Vurenhout is zachte maar toch een hele stevige houtsoort die niet gauw splijt, scheurt of breekt. Door deze eigenschappen zie je dat vurenhout veel wordt gebruikt in de bouw voor bijvoorbeeld steigerhout. Vurenhout is dan zowel voor binnen als buiten gebruik. Een kenmerk van vurenhout is bijvoorbeeld dat vurenhout  veel kleine noesten bevat, veel meer dan bijvoorbeeld grenen.  

 

Belangrijke eigenschap van vurenhout

Vurenhout is een houtsoort die werkt. Dit hout in de dat vurenhouten planken krimpen of uitzetten door de wisselingen in klimaat. In een droog klimaat (binnen) krimpt de plank en in een vochtig klimaat (buiten) zet de plank uit. Steigerplank.com raadt aan om de vuren planken al op de plek neer te leggen waar je ze gaat gebruiken zodat het vurenhout al kan “wennen” aan de omstandigheden.

 

Vurenhout voor binnen gebruik.

Vurenhout dat onbehandeld (niet geimpregneerd, gelakt of gebeitst) is werkt prima voor binnen gebruik. Voor binnen gebruik kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van onze vurenhouten planken in verschillende kleuren.

 

Vurenhout voor buiten gebruik

Wil je vurenhout buiten gebruiken dan raden wij aan om geimpregneerd vurenhout of gebeitst vurenhout te kopen. Onze planken met een kleur zijn allemaal gespoten waardoor ze een beschermende laag hebben gekregen.

 

Vurenhouten planken kopen?

Vurenplanken bestellen, dat kan gemakkelijk bij Steigerplank.com. Steigerplank.com heeft verschillende soorten vurenhouten planken; Onbehandelde planken, Zandkleurige planken, Zwarte planken, Witte planken en Old Look planken in vurenhout. Al deze planken zijn geschaafd en rondkantig waardoor ze zonder behandeling direct gebruikt kunnen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk rond om onze site of bel met onze medewerkers voor advies!  

 

Heeft u nog vragen?

In onze vestiging in Hoogeveen hebben wij Vurenhout op voorraad. U kunt het komen afhalen of profiteren van een snelle levering! Heeft u nog vragen over ons steigerhout? Onze klantenservice staat graag voor u klaar! Via telefoonnummer 0591-575100 staat wij u graag telefonisch te woord. Offerte en/of prijsaanvragen ontvangen wij graag per e-mail. U kunt dan spoedig een reactie verwachten!