.

Vurenhout

Vurenhout

Vurenhout is een van de bekendste houtsoorten in Nederland en staat bekend om zijn zachte, maar tegelijkertijd stevige karakter. Hierdoor splijt, scheurt of breekt het niet snel! Deze eigenschap maakt vurenhout bijzonder geschikt voor een hoop verschillende toepassingen in de bouw, waaronder als steigerhout. Wat vurenhout zo populair maakt, is dat het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het is een veelzijdige houtsoort die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, mits het goed wordt behandeld. Binnen ons assortiment vindt u geschaafd vuren in verschillende vormgevingen, denk aan vuren balken en planken. Ook kunt u bij ons beits en verf vinden waarmee u het hout kunt behandelen en beschermen!

 

Wat is vurenhout?

Het is een type hout dat afkomstig is van de fijnspar en het is een veelvoorkomende houtsoort in Nederland. De kleur van vurenhout is witachtig geel en het heeft een fijne nerf met een gelijkmatige structuur. Het is zachthout, maar tegelijkertijd ook erg stevig en duurzaam. U kunt het relatief eenvoudig bewerken, waardoor het veelzijdig inzetbaar is voor allerlei soorten projecten.

 

Welke boom levert vurenhout?

Het is afkomstig van de fijnspar, ook bekend als Picea abies. Deze boomsoort is een naaldboom die behoort tot de dennenfamilie. De fijnspar is wijdverspreid in Europa en komt ook erg veel voor in Nederland. Het hout van deze boom wordt veel gebruikt vanwege zijn voordelige eigenschappen en uiteenlopende toepassingsmogelijkheden.

 

Vurenhout voor binnen gebruiken

Vurenhout is een uitstekende keuze voor binnen, ook wanneer het onbehandeld is. Dat wil zeggen niet geïmpregneerd, gelakt of gebeitst. Onbehandeld vuren hout behoudt zijn natuurlijke uitstraling en heeft een warme, authentieke sfeer die goed past bij allerlei interieurstijlen. Uiteraard kunt u ook ervoor kiezen om behandeld hout voor binnen te gebruiken. Zo kunt u het hout oliën, verven of beitsen in verschillende kleuren om een unieke uitstraling te creëren. Hierdoor heeft u de vrijheid om vurenhout te combineren met andere houtsoorten en kleuren in de gewenste ruimte.

 

Ook voor buitentoepassingen is vurenhout ideaal

Als u vurenhout buiten wilt gebruiken, dan is het raadzaam om geïmpregneerd vurenhout te gebruiken. Deze behandeling zorgt voor extra bescherming tegen de invloeden van het weer en verlengt hierdoor de levensduur van het hout. We hebben in ons assortiment een groot aanbod aan vurenhout die speciaal behandeld zijn voor buitengebruik. Bovendien kunt u uw hout door ons op maat laten zagen. Geïmpregneerd vuren is behandeld met een speciaal middel dat diep doordringt in het hout, waardoor het beter bestand is tegen vocht, schimmels en insecten. Deze behandeling verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk en maakt het geschikt voor buitentoepassingen zoals schuttingen en tuinmeubelen.

 

Hoe lang gaat vurenhout mee?

De levensduur kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de behandeling, blootstelling aan weersomstandigheden en juist onderhoud. Onbehandeld vurenhout dat buitenshuis wordt gebruikt, heeft gemiddeld een levensduur van 10 tot 15 jaar. Geïmpregneerd vurenhout kan gemiddeld zelfs 20 tot 25 jaar meegaan!

 

Verleng de levensduur van vurenhout

Vurenhout is een houtsoort die 'werkt'. Dit betekent dat vuren latten kunnen krimpen of uitzetten als reactie op veranderingen in het klimaat. In een droog klimaat, zoals binnen, kunnen de planken krimpen, terwijl ze in een vochtig klimaat, zoals buiten, juist kunnen uitzetten. Het is belangrijk om rekening te houden met deze natuurlijke eigenschap van vurenhout. Dit kunt u doen door de planken al op de plek neer te leggen waar ze uiteindelijk gebruikt zullen worden. Hierdoor kan het hout vast 'wennen' aan het klimaat en uitzetten of krimpen voordat het wordt verwerkt. Zo voorkomt u kromtrekkingen of andere vervormingen van het hout.

 

Vurenhouten planken kopen bij Steigerhout.com

Via Steigerplank.com kunt u eenvoudig vurenhout online kopen. U vindt bij ons een groot aanbod aan vurenhout balken, planken en nog veel meer! Of u nu op zoek bent naar onbehandelde planken, zwarte planken of planken met een oude look, wij hebben het in ons assortiment. Al ons vuren is zorgvuldig geschaafd en voorzien van een rondkantige afwerking, waardoor u het direct kunt gebruiken zonder verdere behandeling. Zo kunt u direct aan de slag met uw project met vurenhout!