.

4 tips om zelf een plantenbak van steigerhout te maken

Dat is nog eens leuk, zelf een plantenbak maken van steigerhout. Dat scheelt u niet alleen geld, maar u heeft ook helemaal zelf in de hand welke afmetingen u plantenbak krijgt. Heeft u nog een klein hoekje over op uw balkon of in uw tuin? Dan kunt u die makkelijk opvullen met uw zelfgemaakte plantenbak van steigerhout. Hieronder krijgt u 4 handige tips zodat u dit makkelijk en snel helemaal zelf doet!

1. Bedenk de afmetingen van tevoren

Meten is weten! Het klinkt misschien wat cliché, maar wat zou het jammer zijn wanneer uw plantenbak nét niet past… Voorkom dus teleurstelling achteraf en zorg ervoor dat u alle maten goed opneemt. En kies daarbij altijd de buitenmaten en neem voor de veiligheid nog een 1 centimeter speling op uw totale lengte, breedte en diepte. Zo weet u zeker dat uw zelfgemaakte plantenbak altijd past!

2. Bedenk welk soort steigerhout u gaat gebruiken

Voor het maken van een plantenbak is steigerhout een hele slimme keuze! Het gaat in de eerste plaats ontzettend lang mee, zowel binnen als buiten! Daardoor kunt u heel erg lang genieten van uw plantenbakken. De uitvoering trouwens, daar heeft u ook veel speelruimte mee. Want een ander voordeel van steigerhout, is dat het in heel veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is, ook als gebruikt steigerhout. Daarmee kunt u dus altijd een uitstekende match vinden met uw tuin of balkon!

3. Laat uw steigerplanken op maat zagen

Bent u niet zo handig met zagen, of heeft u misschien geen goed gereedschap in huis? Laat dan uw steigerplanken door ons op maat zagen! Dat scheelt u een hoop ergernis en tijd, en u heeft gegarandeerd een rechte en strakke plank voor uw project. Vergeet trouwens dan niet gelijk door te geven welke schroeven en andere materialen u nodig heeft, want die kun u bij ons heel gemakkelijk mee bestellen. Zo heeft u gelijk alles in huis om direct aan de slag te gaan!

4. Gebruik beits

Steigerhout gaat ontzettend lang mee, zeker, maar wilt u nóg langer genieten van uw plantenbak? Dan heeft u met het gebruik van beits nog een extra bescherming te pakken, ook van binnenuit. Het zorgt ervoor dat schimmels, algen en parasieten geen kans krijgen om het steigerhout te beschadigen en daardoor gaat uw zelfgemaakte steigerhouten plantenbak nog langer mee. Leuk extra voordeel? Met beits krijgt u hout een nog mooiere afwerking in bijvoorbeeld een kleur die jij mooi vindt!