.

Steigerhout behandelen

Om de levensduur van hout te verlengen, is het beter om dit te behandelen. Gebruikt steigerhout komt van de bouw, waardoor ze al zijn blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, waardoor ze een unieke uitstraling hebben gekregen. Echter moet de plank daarna wel goed drogen, want vochtig hout zet altijd nog uit. Daarom sorteert Steigerplank.com altijd op kwaliteit. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een droge steigerplank te behandelen. Door steigerhout te behandelen geeft u het hout een nieuwe uitstraling én een extra impregnatie. Dit verlengd de levensduur. Beits wordt bijvoorbeeld veel gebruikt als behandeling van steigerhout, maar een olie kan natuurlijk ook. Het is maar net welke uitstraling u het hout wilt geven.

Steigerhout behandelen voor buiten

U kunt het beste een beits gebruiken om steigerhout te behandelen voor buiten. De beits trekt in het hout en vormt met drie à vier lagen over elkaar een soort film om het hout, waardoor vocht en vuil veel minder invloed hebben. Hierdoor heeft u zo lang mogelijk plezier van uw steigerhouten tuinmeubel. Gebruikt u een dekkende beits om steigerhout mee te behandelen voor buiten, dan zal de levensduur van uw meubel of ander object van steigerhout nog meer toenemen!

Steigerhout behandelen binnen

Meubels van steigerhout behandelen voor binnen is minder noodzakelijk voor de levensduur, omdat er minder schommelingen zijn qua temperatuur en vocht. Toch is het wel slim om dit te doen! Stof en ander vuil trekt namelijk makkelijk in het hout, maar is er niet zomaar weer uit te krijgen. Houdt u van meubels die laten zien dat er geleefd wordt? Dan staat niets u in de weg. Wilt u echter een tafel die makkelijk schoon te maken is, dan is het slim om uw steigerhout te behandelen binnen. Geschaafd steigerhout van Steigerplank.com is trouwens het prettigst om te gebruiken voor meubels. Deze planken zijn helemaal glad, wat een hoop schuurwerk scheelt!

Nieuw steigerhout behandelen

Er zit een verschil tussen oud en nieuw steigerhout behandelen. Heeft u oude planken die al gebruikt zijn, dan is dit te zien. Werk- en weersomstandigheden hebben in de loop van de tijd het hout aangetast. Bovendien is het lastiger om oude planken een egale bescherming te geven. Vindt u de oude look wel mooi? In plaats van nieuw steigerhout behandelen om een gebruikte uitstraling te krijgen, kunt u kiezen voor onze old look steigerplanken. Deze hebben de voordelen van nieuw hout zonder de nadelen van gebruikte planken.


FAQ

Moet je steigerhout behandelen?

Om de levensduur van uw steigerhout te verlengen is het slim dit te behandelen. Vuil en vocht wordt afgestoten met een beschermende laag waardoor het hout langer mooi blijft. Ook hebben weersinvloeden minder effect op de kleur en kwaliteit van het hout.

Hoe steigerhout behandelen?

Beits wordt het meeste gebruikt om steigerhout mee te behandelen, dit kunt u aanbrengen met een kwast of roller. Eventueel gebruikt u een doek om de aangebrachte beits gelijkmatig te verdelen. Overtollig beits wordt hiermee gelijk verwijderd. Schilder altijd met de nerf mee.

Waarmee steigerhout behandelen?

Olie of beits zijn beide zeer geschikt om steigerhout mee te behandelen. Voor buiten is een goed dekkende beits het beste voor een langere levensduur. Olie wordt het meest gebruikt voor binnenmeubels. Hoe meer lagen u aanbrengt hoe beter de bescherming!