.

Steigerhout kast maken

Waarom zou u een nieuwe kast kopen wanneer u deze gewoon zelf kunt maken? Het is eenvoudiger dan u denkt om met steigerhout een kast in elkaar te zetten, zeker wanneer u een beetje handig bent. Houdt u van meubels met een industrieel en stoer karakter, dan is steigerhout een prachtig materiaal. Ga de uitdaging aan om zelf een steigerhouten kast te maken. Zo heeft u straks een kast die volledig is afgestemd op uw eigen wensen, eisen én smaak!

Kast maken van steigerhout

Voordat u begint met de kast maken van steigerhout, is het handig om enige voorbereidingen te treffen. Maak om te beginnen een plan en kijk naar wat u nodig heeft om de kast te maken. Wat betreft het plan; zelf een tekening maken is een optie, maar er zijn online ook tal van bouwtekeningen te vinden voor het maken van een kast van steigerhout. Deze zijn vaak vrij eenvoudig aan te passen naar uw eigen wensen. Met een beetje handigheid en creativiteit komt u een heel eind! Voor het maken van een kast van steigerhout heeft u een aantal dingen nodig. In het kort:

  • Bouwtekening: zelfgemaakt of van het internet.
  • Gereedschap: een zaag, boormachine of schroevendraaier en schuurpapier.
  • Materiaal: steigerplanken, schroeven en eventueel lijm.

Zelf kast maken steigerhout

Het voordeel van zelf een kast maken van steigerhout, is dat u zelf kunt bepalen wat voor hout u gebruikt. Steigerplanken uiteraard! Maar welke precies? Er zijn namelijk verschillende soorten planken verkrijgbaar. Zo zijn er gebruikte planken, maar ook nieuwe steigerhout planken met een old look. Daarnaast is er nog zwart, wit en grijs steigerhout. Geschaafd steigerhout is voor meubels een aanrader om te gebruiken, hiermee bespaart u uzelf flink wat schuurwerk!

Bestel uw hout bij Steigerplank.com wanneer u een kast gaat maken van steigerhout. Maak het uzelf gemakkelijk door gelijk schroeven en steigerhouten balkjes mee te bestellen. Het frame van de kast maakt u eenvoudig met de balkjes. Bovendien zijn ze ideaal om te gebruiken als verbindingslatjes.

Tv-kast steigerhout zelf maken

Hoe fijn is het om een meubel in huis te hebben staan die u helemaal zelf gemaakt heeft. En dan kunt u het ook nog elke dag gebruiken en bewonderen. Maak uw eigen tv-kast van steigerhout en u heeft een tv-meubel waar alles precies in past. Houdt u van gamen? Bouw dan extra ruimte in voor een spelcomputer! Steigerplank.com levert trouwens volledig maatwerk, het is mogelijk om al het hout door ons op maat te laten zagen. Een tv-kast van steigerhout zelf maken geeft voldoening en bespaart u flink wat geld! Heeft u nog vragen over steigerhout? Neem dan contact op met onze klantenservice!