.

Steigerhout stoel maken

Een comfortabele zithoek is erg prettig om te hebben. In huis, maar ook buiten in de tuin. Steigerhout is een robuust materiaal dat zeer goed past bij een industrieel en stoer karakter. Houdt u hiervan? Ga dan eens een steigerhouten stoel maken. Hier kunt u zelf mee aan de slag, maar het laten doen is natuurlijk ook een optie. In beide gevallen is het grote voordeel dat de stoel van steigerhout perfect is afgestemd op uw wensen, eisen én smaak!

Stoel maken van steigerhout

Voordat u aan de slag gaat, is het wel handig om voorbereidingen te treffen. Maak een plan en bekijk wat u nodig heeft om een stoel te maken. Wat betreft het plan; het is mogelijk om zelf een tekening te maken, maar online zijn er ook tal van bouwtekeningen te vinden voor het maken van een stoel van steigerhout. Deze zijn vaak eenvoudig aan te passen naar eigen inzicht. Met een beetje creativiteit en handigheid komt u al een heel eind! Wanneer u een stoel gaat maken van steigerhout zijn er een aantal dingen die u nodig heeft. In het kort:

  • Bouwtekening: van het internet of zelfgemaakt
  • Gereedschap: een zaag, schuurpapier en een boormachine of schroevendraaier.
  • Materiaal: steigerplanken, schroeven en eventueel lijm.

Zelf steigerhout stoel maken

Wanneer u zelf aan de slag gaat met het maken van een steigerhouten stoel, kunt u zelf ook bepalen wat voor hout u gebruikt. Steigerplanken uiteraard, maar er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er gebruikt of nieuw old look steigerhout. Dan is er ook nog steigerhout in het wit, zwart of grijs. Geschaafd steigerhout is slim om te gebruiken om uzelf flink wat schuurwerk te besparen. Zeker voor een strak meubelstuk is geschaafd een aanrader!

Het is best makkelijk om zelf een stoel van steigerhout te maken wanneer u een beetje handig bent. Zeker wanneer u bij Steigerplank.com steigerhouten balkjes en schroeven meebestelt met het steigerhout! De balkjes zijn ideaal om te gebruiken als verbindingslatjes en om een frame mee te maken.

Vragen over steigerhout stoel maken?

Wilt u zelf een steigerhout stoel maken, maar heeft u - na het lezen van deze blog - nog vragen? Bijvoorbeeld over de steigerhoutsoort?
Neem dan contact op met de klantenservice van Steigerplank.com! Bel ons via 0591-575100 of vul hieronder het contactformulier in!