.

Douglashout

Wij verkopen Douglas met een goede reden. Deze houtsoort heeft meerdere voordelen die we graag met je delen! Voordelen van Douglas hout:

Natuurlijke duurzaamheid

De natuurlijke duurzaamheid van Douglashout is één van de belangrijkere voordelen. In vochtige omstandigheden gedijt dit hout buiten gewoon goed daarnaast weert dit hout op een natuurlijk wijze rot en insecten. Dit douglashout gaat lang mee! Uitermate geschikt voor schuttingen, gevelbekleding en terrassen.

Roodbruine kleur

De roodbruine kleur en mooie nerfstructuur van douglashout zorgt voor een elegante uitstraling van de planken. Na enige tijd krijgen de planken een mooie grijze uitstraling.

Sterke houtsoort

Douglashout is een sterke houtsoort. Douglashout is een Europese naaldhoutsoort die bekend staat als één van de sterke houtsoorten in die regio. De planken kunnen dus tegen een stootje. Tuinmeubelen, pergola’s en andere projecten kun je maken van douglashout.

Bewerkbaar

Douglashout is ook makkelijk te onderhouden en te bewerken. Het hout is makkelijk sterk, stabiel waardoor het niet makkelijk splijt. Douglashout heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Om de levensduur te verlengen is het wel aan te raden om de planken te beitsen.