.

Veel gestelde vragen over Steigerplank

De meest gestelde vragen die wij dagelijks ontvangen hebben wij in een handige FAQ voor jou samengesteld!

Wat zijn steigerplanken?

Steigerplanken staan bekend voor hun gebruik in de bouw voor het bouwen van steigers. Maar door hun mooie en stoere uitstraling zijn steigerplanken door de jaren heen steeds vaker gebruikt voor o.a. meubels, vloeren en allerlei verschillende toepassingen.

Welke houtsoorten worden gebruikt voor steigerplanken?

Vurenhout is doorgaans de meest gebruikte houtsoort voor de steigerplanken. Omdat deze plank te betalen is en toch lang mee gaat is deze uitermate geschikt als steigerplank. Tegenwoordig heb je steigerplank ook in andere houtsoorten omdat steigerplank een heel eigen begrip is geworden. De steigerplank zegt steeds vaker iets over de uitstraling dan de houtsoort.

Hoe lang gaan steigerplanken mee?

Steigerplanken gaan doorgaans tientallen jaren mee. Hoelang een steigerplank het volhoudt heeft vooral te maken van wat voor houtsoort de steigerplank is gemaakt. Daarnaast hangt het ook samen met waar de steigerplank staat, binnen of buiten. Maar ook of de plank is bewerkt met beits of verf.

Hoe behandel ik steigerplanken?

Je behandeld steigerplanken met beits of verf. Hoe beter je de plank behandeld met hoe langer de plank meegaat en je de levensduur verlengd. Je beschermd de plank doormiddel van beits en verf tegen invloeden van buitenaf. Je kunt zelf de behandeling gebruiken om de planken naar wens kleur te geven, zo vang je 2 vliegen in 1 klap.

Wat is het verschil tussen nieuw en gebruikt steigerhout?

Nieuw steigerhout is zoals het woord ook zegt nieuw. Deze planken zijn niet gebruikt en compleet schoon. De enige bewerking die er is gedaan is dat ze op maat zijn gezaagd. Nieuw steigerhout heeft als kenmerk dat er zich nog veel vocht in de plank bevindt en hij dus nog gaat “werken”. “Werken” betekent eigenlijk niets anders dat plank nog kan gaan krimpen.

Gebruikt steigerhout is wederom zoals het woord zegt al een keer gebruikt. Deze steigerplanken zijn een hele tijd gebruikt in de bouw. Omdat ze gebruikt werden in de bouw krijgen de planken een stoere en rustieke uitstraling. Vooral door de historie van de plank vinden mensen dit heel interessant om thuis als decoratie toe te kunnen passen.

Waar kan ik steigerplanken kopen?

Steigerplanken zijn te koop op onze webshop. Wij hebben ook een fysiek verkooppunt aan de Europaweg 10 in Hoogeveen. Op dit fysieke verkooppunt kun je met eigen ogen zien welke planken het meest geschikt zijn voor jouw project.

Bij de steigerplank.com weet je zeker dat je de hoogste kwaliteit planken ontvangt omdat het grootste gedeelte van ons assortiment het PEFC-keurmerk bevat.

Hoeveel kost steigerhout?

De goedkoopste steigerplank op steigerplank.com begint op €2,95 per meter, dit is de verse steigerplank. De duurste steigerplank die wij verkopen ligt op €6,75 per meter, dit is de gekleurde douglas plank.

Wat zijn de afmetingen van standaard steigerplanken?

Wij verkopen verschillende planken op onze webshop. Onze standaard steigerplanken hebben meestal een dikte van 30-32 mm en een breedte van 195 mm.

Onze vurenhouten planken hebben een dikte van 25mm en een breedte die varieert tussen de 18,5 en 18,8 cm.  

Douglas planken hebben een dikte van 27mm en een breedte tussen de 18,5 en 18,7cm

Ons Zweeds Rabat heeft een dikte van 12/26 mm en een breedte van 19.5 cm.

Hoe kan ik steigerplanken schoonmaken?

Je kunt steigerplanken het beste schoonmaken met een zachte borstel. Moet je serieuze plekken schoonmaken gebruik dan een mild reinigingsmiddel. Als je een serieus middel gebruikt kan het voor lelijke plekken zorgt.

Als je ze hebt schoon gemaakt raden wij aan de planken goed af te spoelen en dan goed te laten drogen. Dus laat de planken een tijd buiten liggen om ze door de wind te laten drogen. Als ze eenmaal gedroogd kun je ze eventueel weer behandelen met beits of verf mits nodig.

Kan ik steigerplanken gebruiken voor binnen- en buitentoepassingen?

Absoluut, steigerplanken zijn voor beide situaties uitermate geschikt. Buiten zijn steigerplanken vooral te gebruiken voor de bekleding van je gevel, meubelen voor in je tuin en terrassen. In je huis kan je je wand bekleden met deze planken maar je kan er ook meubels en andere dingen van maken.