.

Hoe breed is een steigerplank?

Tegenwoordig kunt u bijna overal steigerhout kopen. Toch zit er variatie in de maatvoering. Wanneer u kijkt naar de dikte, die in principe ook zorgt voor de stevigheid van een plank, dan is deze bij veel bouwmarkten dunner dan gangbaar. Bij Steigerplank.com hebben de planken een standaarddikte rond de 30 mm. Maar, we hebben het nu over de breedte van de plank. Hoe breed is een steigerplank? We bieden planken aan van ongeveer 200 mm breed. Wanneer u geschaafd steigerhout wilt hebben, kan dit net iets minder zijn. Reken dan op 195 mm. Kijk altijd naar de specificaties die we bij elk product hebben staan, dan weet u het zeker!

Steigerplanken op maat

Zoekt u steigerplanken die minder breed zijn? Steigerplank.com biedt maatwerk en zaagt de planken graag voor u op maat! We kunnen elke steigerplank op de gewenste breedte maken. Planken inkorten of over de lengte zagen is voor ons geen probleem en kan u flink wat werk besparen. Bovendien bent u dan gegarandeerd van een professioneel resultaat! Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden. Ons maatwerk is in principe mogelijk voor al ons hout: old look steigerhout, zwarte, witte en grijze steigerplanken, maar ook douglas hout en tuinhout. Schroeven en steigerhouten balkjes om uw project makkelijk in elkaar te zetten bestelt u eenvoudig mee!

Breedte steigerplank

Zoals de dikte van een plank de kwaliteit bepaalt, zegt de breedte van een steigerplank iets over de uitstraling. Wanneer u brede planken gebruikt, zal de uitstraling van uw project een stuk robuuster zijn dan bij smalle planken. Door de breedte van een steigerplank wordt deze voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Buiten zou deze ideaal zijn als boeiplank van de overkapping bijvoorbeeld. Een brede plank wordt ook vaak gebruikt als wandplank. Steigerplanken zijn multifunctioneel!

Steigerhout kopen