.

Steigerhout bank maken

Een comfortabele loungehoek is erg prettig om te hebben. In huis, maar ook buiten in de tuin. Houdt u van meubels met een industrieel en stoer karakter? Steigerhout is een robuust materiaal dat hier zeer goed past bij! Gebruik dit materiaal eens om een steigerhouten bank te maken. Dit kunt u laten doen, maar hier zelf mee aan de slag gaan is natuurlijk ook een optie. Het grote voordeel in beide gevallen is dat de bank van steigerhout perfect is afgestemd op uw wensen, eisen én smaak!

Bank maken van steigerhout

Het is handig om voorbereidingen te treffen voordat u aan de slag gaat met het maken van een steigerhouten bank. Bekijk wat u nodig heeft om deze te maken en maak een plan. Wat betreft het plan; het is mogelijk om zelf een tekening te maken, maar online zijn er ook tal van bouwtekeningen te vinden voor het maken van een bank van steigerhout. Deze zijn vaak ook eenvoudig naar eigen inzicht aan te passen. Met een beetje handigheid en creativiteit komt u al een heel eind! Er zijn een aantal dingen die u nodig heeft wanneer u een bank gaat maken van steigerhout. Dit is in het kort:

  • Bouwtekening: zelfgemaakt of van het internet.
  • Gereedschap: een zaag, boormachine of schroevendraaier en schuurpapier.
  • Materiaal: steigerplanken, schroeven en eventueel lijm.

Bank van steigerhout zelf maken

Gaat u zelf aan de slag met het maken van een steigerhouten bank? Dan kunt u ook zelf bepalen wat voor hout u gebruikt. Steigerplanken uiteraard! Maar welke? Er zijn namelijk verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er gebruikt of nieuw old look steigerhout. Dan is er ook nog steigerhout in het zwart, wit of grijs. Om uzelf flink wat schuurwerk te besparen, is slim om geschaafd steigerhout te gebruiken. Zeker voor een meubelstuk is dit een aanrader!

Zelf een bank van steigerhout maken is makkelijker dan u zou denken. Zeker wanneer u een beetje handig bent. Zeker wanneer u bij Steigerplank.com met het steigerhout schroeven en steigerhouten balkjes meebestelt! De balkjes zijn ideaal om te gebruiken als verbindingslatjes en om een frame mee te maken.

Steigerhout kopen