.

Steigerhout bed maken

Waarom zou u een nieuw bed kopen als u deze gewoon zelf kunt maken? Met steigerhout is het eigenlijk best makkelijk om een bed te maken. Doordat het rechthoekig van vorm is, is het geen hogere wiskunde om deze in elkaar te zetten. Wanneer u houdt van meubels met een industrieel en stoer karakter is steigerhout een prachtig materiaal. Bent u een beetje handig? Dan is het geen grote uitdaging om zelf een steigerhouten bed te maken. Daarbij heeft u dan het grote voordeel dat het bed volledig is afgestemd op uw eigen wensen, eisen én smaak!

Bed maken van steigerhout

Voordat u aan de slag gaat met het maken van een steigerhouten bed is het handig om enige voorbereidingen te treffen. Kijk van tevoren naar wat u nodig heeft om een bed te maken en maak dan een plan. Wat betreft het plan; het is natuurlijk een optie om zelf een tekening te maken, maar er zijn online ook tal van bouwtekeningen te vinden voor het maken van een bed van steigerhout. Vaak zijn deze ook vrij eenvoudig aan te passen. Met een beetje handigheid en creativiteit komt u een heel eind! Voor het maken van een bed van steigerhout zijn er een aantal dingen die u nodig heeft. In het kort:

  • Bouwtekening: zelfgemaakt of van het internet.
  • Gereedschap: een zaag, boormachine of schroevendraaier en schuurpapier.
  • Materiaal: steigerplanken, schroeven en eventueel lijm.

Zelf steigerhout bed maken

Wanneer u zelf aan de slag gaat met het maken van een steigerhouten bed, kunt u ook zelf bepalen wat voor hout u gebruikt. Steigerplanken uiteraard! Maar welke precies? Er is namelijk meer dan één soort verkrijgbaar. Zo is er nieuw steigerhout met een old look of al gebruikte planken. Daarnaast is er nog zwart, wit en grijs steigerhout. Voor meubels is het een aanrader om geschaafd steigerhout te gebruiken, dit bespaart uzelf flink wat schuurwerk!

Het is makkelijker dan u zou denken om zelf een bed van steigerhout maken. Zeker wanneer u een beetje handig bent. Bestel uw hout bij Steigerplank.com en maak het uzelf gemakkelijk door gelijk schroeven en steigerhouten balkjes mee te bestellen. Met de balkjes maakt u eenvoudig het frame van het bed en ze zijn ideaal om te gebruiken als verbindingslatjes.

Steigerhout bed kind zelf maken

Niet alleen voor uzelf of op de logeerkamer is het mooi om zelf een bed te maken van steigerhout, maar ook voor uw kleine. Hoe leuk is het om een piratenschip of echte boomhut op de kinderkamer te hebben? Met steigerhout kunt u het allemaal zelf maken! Wellicht is het handig om dan de steigerplanken op maat te laten zagen. Voeg de gewenste planken en afkorten en/of lengte zagen toe aan de winkelwagen. Tijdens het afronden van de bestelling komt u vervolgens een opmerkingenveld tegen. Hier kunt u laten weten op welke lengte de planken gezaagd moeten worden. Steigerplank.com gaat vervolgens voor u aan de slag!

Steigerhout kopen