.

Steigerhout

Steigerhout is het ideale hout voor het maken van robuuste meubels of het bouwen van een schutting. Bij Steigerhout.com vindt u alles wat u nodig heeft om de mooiste meubels voor zowel binnen of buiten te maken. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel of een zelfgemaakte loungeset! Voor al deze mogelijkheden kunt u bij ons terecht, zodat u het juiste steigerhout voor uw project kunt aanschaffen. Wij hebben de varianten steigerhout grey wash en white wash, maar ook grijze of zwarte steigerplanken en onbehandeld, vers steigerhout. Met dit hout kunt u zelf een kleur uitkiezen, waarmee u het steigerhout vervolgens gaat verven.

Steigerhout zagen

Uw steigerhout zagen doen wij graag, daarom kunt u eenvoudig bij het bestellen aangeven welke afmetingen u nodig heeft. Op onze website vindt u standaard maten planken, waaronder 1 meter, 2,5 meter en 5 meter. Als de juiste maten niet beschikbaar zijn op onze website, kunt u dit aangeven bij het bestellen, zodat wij het op maat laten zagen. Het is mogelijk om het steigerhout in de lengte te laten zagen, maar ook in de breedte. Nadat u tijdens het bestellen aangegeven heeft dat u uw steigerhout wil laten zagen, zullen wij contact opnemen over het afkorten en wanneer de bestelling bij u afgeleverd kan worden.

Steigerhout meubels

Wilt u steigerhout meubels maken? Bij ons vindt u een groot aanbod aan steigerhout, zowel voor binnen als buiten. U zou bijvoorbeeld een hoekbank kunnen maken, maar het hout is zelfs geschikt om een jacuzzi van te maken. Ook een hele tuinset zelf maken, is met ons steigerhout geen enkel probleem. Het is zeer geschikt voor buiten en blijft hierdoor jarenlang goed. Naast dat is elke plank uniek, waardoor steigerhout meubels altijd een robuuste en eigen uitstraling hebben.

Steigerhout geborsteld

Het steigerhout wat geborsteld is, ziet er supermooi uit en is van hoge kwaliteit. Dit steigerhout hebben we zo laten behandelen, dat de structuur van het hout mooi zichtbaar is en ze zijn schoon, strak, droog en zonder splinters. Met kunststof en vezels borstelen wij het steigerhout, zodat de structuur beter zichtbaar wordt. Van deze planken kunt u uitstekend een bar maken, met een vintage uitstraling. Overigens kunt u het steigerhout wat geborsteld is ook goed voor meubelen of decoratie buiten gebruiken.

Steigerhout gekleurd

Steigerhout wat gekleurd is, is ook erg geschikt voor meubels of decoratie, zowel binnen als buiten. Al onze planken zijn reeds gedroogd en behandeld. De gekleurde planken worden gespoten, zodat ze altijd vrij zijn van strepen. Bij ons vindt u kant-en-klare planken met een coating in het wit, grijs en zwart. Verder hebben wij ook old look en douglas hout, deze hebben een neutrale kleur. Wilt u zelf hout opknappen met een kleurtje? Dit kunt u doen met onze steigerhoutbeits- en verf. Met onze producten kunt u het steigerhout zelf impregneren of beitsen. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u steigerhout wat gekleurd is kopen of het hout zelf behandelen.

Steigerhout gebruikt

Met steigerhout wat gebruikt is, kiest u voor de meest duurzame optie. Bij ons vindt u een groot aanbod aan gebruikt steigerhout, wat u tegen een mooie prijs kunt aanschaffen. Al ons gebruikte steigerhout is geselecteerd op kwaliteit en is schoongemaakt, gedroogd en vrij van krammetjes en bandjes. Naast dat de optie duurzaam en voordelig is, is het hout dus ook nog eens van topkwaliteit en kunt u het net zo goed gebruiken als nieuw steigerhout. Bovendien is al het steigerhout wat gebruikt is uniek, waardoor u de meest mooie meubels kunt maken met eengeheel eigen karakter!

Steigerhout behandelen

Gaat u zelf steigerhout behandelen? Met onze steigerhoutbeits- en verf kunt u uw steigerhout naar eigen smaak behandelen. Zo hebben wij zwarte steigerhoutbeits, waarmee u het hout donker kunt maken, maar we hebben ook witte en grijze. Naast dat hebben we old look steigerhoutbeits met een meer transparante dekking. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u bepalen hoe u uw hout gaat beitsen. Het is wel belangrijk om uw steigerhout te behandelen. Onbehandeld steigerhout heeft namelijk een aanzienlijk kortere levensduur, waardoor het sneller beschadigd raakt.

Steigerhout kopen

Wilt u steigerhout kopen? Bij ons vindt u allerlei soorten steigerhout, voor ieder wat wils! Zo hebben wij onder andere vers steigerhout, gedroogd steigerhout en nog veel meer! Door eenvoudig het gewenste hout online te bestellen, krijgt u het al snel aan huis geleverd. Bovendien bieden wij standaard maatwerk aan, maar u kunt bij ons ook uw steigerhout in een gewenste maat laten zagen. Wij zorgen altijd dat het hout geschuurd en schoon bij u geleverd wordt, zodat u het direct in gebruik kunt nemen. Daarom kunt u het beste uw steigerhout kopen bij Steigerplank.com!

Steigerhout kopen

Veelgestelde vragen:

 

1. Wat is steigerhout?

Steigerhout is geen aparte houtsoort, maar bestaat vaak uit vurenhout van een fijnspar. Dit is een veelgebruikte houtsoort in Nederland en wordt veelal gebruikt voor het gebruik op steigers op de bouwlocatie. Deze houtsoort is namelijk flexibeler door de lange vezels. Sinds een aantal jaren is steigerhout populair om te gebruiken voor meubels vanwege het industriële, landelijke en moderne karakter. Bij Steigerplank.com vindt u een ruim assortiment aan steigerplanken van hoge kwaliteit.

2. Welk steigerhout is geschikt voor meubelen?

Bijna elk soort steigerhout is geschikt voor het maken van meubelen, behalve vers steigerhout omdat dit nog heel erg gaat werken doordat het niet voldoende gedroogd is. Welke u kiest, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Gebruik en geborsteld steigerhout zijn bijvoorbeeld populair bij het maken van (tuin)meubelen. Doordat deze steigerhout planken zijn gesorteerd, gedroogd en schoon zijn, zijn deze zeer geschikt als basis voor meubelen. Ook zijn de natuurlijke eigenschappen van het hout nog duidelijk te zien, waardoor de meubelen een prachtige en robuuste uitstraling krijgen. De blanke houten steigerplanken kunt u vervolgens met steigerhoutbeits- en verf een eigen kleur geven. Bij ons vindt u ook al gekleurd steigerhout als zwart, wit, grijs en antraciet steigerhout en ook old look steigerhout is zeer geschikt voor het gebruik voor meubelen.

3. Hoe gaat steigerhout het langste mee?

Bij Steigerplank.com vindt u kant-en-klare steigerhout wat erg lang mee gaat. Dit betekent dat steigerhouten planken al gespoten zijn waardoor ze extra beschermd zijn tegen bijvoorbeeld weersinvloeden. Naast kant-en-klaar steigerhout, kunt u er ook voor kiezen om zelf steigerhout te behandelen met beits in verschillende kleuren. Zo geeft u uw steigerhouten planken niet alleen een nieuwe uitstraling, maar ook vochtwerende een bescherming.

4. Hoe dik en breed is steigerhout?

De meeste steigerhouten planken in ons assortiment hebben een standaarddikte van 3 cm, waardoor de planken steviger en dikker zijn dan steigerhoutplanken van de bouwmarkt. Daarnaast bieden wij planken van ongeveer 20 cm breed. Hierdoor zijn de steigerhouten planken uit ons assortiment breed toepasbaar.

5. Waarom steigerhout kopen bij Steigerplank.com?

Bij Steigerplank.com vindt u de beste kwaliteit steigerplanken voor de laagste prijs. Bij ons vindt u een ruim aanbod van verschillende soorten planken die direct uit voorraad leverbaar zijn. Of u nu gekleurde of ongekleurde steigerhout planken nodig heeft voor uw project, u vindt het bij Steigerplank.com. Voor 14:00 besteld, is de volgende werkdag al in huis! Ook afhalen is mogelijk bij ons op locatie in Hoogeveen. Steigerplank.com is hét adres voor al uw steigerhout.