.

Steigerhout meubels maken

Wanneer u uitstraling heel belangrijk vindt, komt u er al snel achter dat steigerhout perfect is om meubels mee te maken. Voor het in elkaar knutselen van kasten, tafels, stoelen en banken komen onze steigerplanken als geroepen. Vanwege het versleten uiterlijk kunt u hier een waar statement mee neerzetten. Pas uw directe omgeving aan op uw meubels of andersom. Want waarom zou u uw vloer, wanden en plafond niet bewerken met hetzelfde steigerhout als waar u uw meubels mee gaat maken?

Welk hout voor steigerhout meubels?

Het is ten eerste heel belangrijk dat u voor gedroogd steigerhout kiest. Wanneer u gebruikmaakt van houten onderdelen waarbij dit nog niet is gebeurd, kunnen deze nog uit gaan zetten. En dat is een groot probleem wanneer alles al in elkaar zit! Kies dan voor gedroogde planken die al geschaafd zijn, zodat u er direct mee aan de slag kunt. Hoe lang moeten de planken zijn? Bij Steigerplank.com hanteren we lengtes t/m 5 meter maar zagen we uw hout net zo graag voor u op maat.

Soort steigerhout voor meubels?

Wie behoefte heeft aan de beste soort steigerhout voor het maken van meubels, moet bij ons zijn. Wij bieden u onder andere old look steigerhout, wat, zoals de naam al aangeeft, een zeer doorleefd uiterlijk heeft. Dat geldt ook voor gebruikte steigerplanken, die dus ook echt in de bouw of elders zijn toegepast. Qua kleur kunt u kiezen uit onder andere zwarte, witte en grijze steigerplanken. Welke soort steigerhout ook maar perfect is voor uw meubels, bij Steigerplank.com vindt u altijd precies wat u zoekt!

Zelf steigerhout meubels maken

Naast diverse soorten kiest u bij Steigerplank.com ook uit diverse afmetingen van steigerhout om meubels mee te maken. Planken van tussen de 1 en 5 meter zijn bij ons volop verkrijgbaar voor welke houtsoort u ook kiest. Heeft u specifieke wensen? Dan kunnen wij uw planken tegen een kleine meerprijs in de lengte zagen of afkorten. Zo kunnen wij voor u de afmetingen van uw steigerhout om meubels mee te maken tot in detail aanpassen.

Afmetingen steigerhout meubels maken

Het is een hele uitdaging om zelf steigerhout meubels te maken. Kijk daarbij wel goed naar de afmetingen van uw planken. Aan een standaard lengte van 1 meter heeft u soms niet genoeg. Gelukkig behoren ook grotere formaten tot ons uitgebreide aanbod, en dat nog wel in alle kleuren en uitvoeringen. Wanneer u met ons zaken doet, kunt u in ieder geval altijd uitgaan van topkwaliteit. Dat moet ook wel als u zelf steigerhout meubels gaat maken. Zolang alle planken even duurzaam en stevig zijn, kunt u meerdere soorten door elkaar gebruiken. Let wel op het verschil tussen geschaafd en onbewerkt hout, zeker wanneer de gebruiker met splinters in aanraking zou kunnen komen. Ook moet het hout gedroogd zijn, zodat er minder kans bestaat dat het zal uitzetten.

Steigerhout meubels maken tips

Kunt u voor het zelf steigerhout meubels maken enkele tips gebruiken? Dan hebben wij die voor u! Zo kunnen we u adviseren om uw ontwerpen eerst volledig uit te tekenen. Bestel schroeven, verf en lak om uw meubels helemaal naar wens te maken. Laat uw planken altijd op maat zagen of doe dit zo nauwkeurig mogelijk zelf. Zet u de zelfgemaakte meubels buiten? Dan moeten ze volledig gebeitst zijn, zodat ze alle weersomstandigheden aankunnen. Wanneer uw steigerhout meubels gaat maken, zijn deze tips het belangrijkst. Verder adviseren we u om zowel praktisch als creatief te zijn om er unieke objecten van te maken!

€10,- korting op uw eerste bestelling?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!