Steigerhout meubels maken

Vanwege het unieke karakter is steigerhout heel mooi om zelf meubels van te maken. Bijvoorbeeld voor het maken van een steigerhouten bank, kast of tafel. Maar welke houtsoort is nu geschikt voor het zelf meubels maken van steigerhout? En waar moet u op letten? Steigerplank.com geeft advies!
 

Steigerhout; soort hout dat je kiest is belangrijk

Wilt u steigerhout meubels zelf maken? Online zijn ontzettend veel verschillende soorten steigerhout verkrijgbaar. Als u een meubel wilt maken van steigerhout, is het ten eerste belangrijk dat u de juiste soort kiest. Belangrijk is dat het hout goed droog is. Nat, oftewel vers hout, is niet geschikt voor het maken van een meubel, omdat dit hout nog uitzet. Daarom adviseren we altijd goed gedroogd steigerhout te kopen.
 


Keuze uit diverse soorten steigerhout

Daarna heeft u de ruime keuze uit verschillende soorten gedroogde steigerplanken. Vanaf hier kunt u eigenlijk kiezen van welk soort steigerhout meubels maken uw persoonlijke voorkeur heeft. Kies bijvoorbeeld uit:


Ons geschaafde steigerhout is strak en direct klaar voor gebruik. Een aantal van deze planken worden regelmatig gespoten in de kleur wit, zwart, grijs of old look en zijn verkrijgbaar via onze webshop. Wilt u het liefst de planken bekijken? In onze vestiging aan de Europaweg 10 in Hoogeveen, bent u tijdens openingstijden van harte welkom om te kijken voor een meubel maken van steigerhout.
 

Steigerhout meubels zelf maken van gebruikt steigerhout

Door het robuuste en unieke uiterlijk van gebruikt steigerhout is dit hout heel erg populair voor het maken van meubelen. Dit hout heeft een robuuste look en geeft een meubel een uniek karakter. Deze planken zijn namelijk daadwerkelijk op de bouw geweest. Na terugkomst hebben onze medewerkers de planken gesorteerd op kwaliteit. Bij Steigerplank.com bent u verzekerd van gebruikte steigerplanken die gedroogd zijn, maar wij adviseren hier altijd alert op te zijn. Nat hout zet namelijk áltijd nog uit.

Onze persoonlijke favoriet? Zelf meubels maken van geborsteld steigerhout. Gebruikte planken worden in een speciale borstelmachine gedaan. Door middel van kunststof borstels en schuurpapier wordt de bovenste laag van de plank geborsteld. Het resultaat is een prachtige plank met een mooie houtstructuur. Zie de foto hieronder!
 

Gebruik geborsteld steigerhout | Steigerplank.com


Kijk naar de afmetingen van de soorten steigerhout

Steigerhout is verkrijgbaar in vele diverse afmetingen. Bij Steigerplank.com vinden we het belangrijk dat onze klanten naar huis gaan met steigerplanken van kwaliteit. Onze planken worden daarom altijd geselecteerd en gecontroleerd op basis van kwaliteit. De planken zijn stevig en hebben een dikte van circa 3,2 cm. Wij raden altijd aan om goed te kijken naar kwaliteit en afmetingen, wanneer u steigerplanken koopt om daar een meubel van te maken.

 

Zelf meubels maken met een steigerhouten bouwpakket

Wilt u heel graag steigerhout meubels maken? Of vindt u een kant-en-klaar meubel van steigerhout te duur? Met de steigerhouten bouwpakketten uit ons assortiment zet u zelf een meubeltje in elkaar. Wij zagen alle planken op de juiste formaten en sturen dit pakket geheel naar u toe! Vervolgens kunt u het meubelstuk zelf in elkaar zetten. Standaard worden de bouwpakketten gemaakt van gebruikt steigerhout, maar uiteraard zijn andere soorten steigerhout ook een hele goede optie. Kies bijvoorbeeld een steigerhouten bank, tafel, stoel, plantenbak of kast! Informeer gerust bij één van onze collega’s via bestelling@steigerplank.com of 0591-575100. Veel klusplezier gewenst!