Steigerhouten planken kopen; wat zijn de verschillen?

Steigerhouten planken kopen? Dan zit u bij Steigerplank.com goed! Wij verkopen namelijk alleen de beste kwaliteit steigerplanken. Maar wat is nu het verschil tussen ons steigerhout en die van andere verkopers? Wij leggen het zo goed mogelijk voor u uit!

Steigerhout is allemaal hetzelfde, toch? Nee! Op de Nederlandse markt zijn namelijk veel verschillende soorten steigerplanken te koop. Er zit veel verschil in kwaliteit, eigenschappen én afmetingen.
 

Afmeting steigerplanken bij Steigerplank.com

Het eerste waar u op kunt letten is de afmeting van de steigerplanken die te koop zijn. Onze planken hebben gemiddeld een dikte van ongeveer 3 cm, maar er zijn ook leveranciers die steigerhout verkopen van circa 2 cm dik. Groot voordeel van dikker hout is de stevigheid én duurzaamheid. Ze hebben een langere levensduur. Let daarom altijd goed op de afmeting van elke steigerplank, voordat u op een aankoop overgaat.

Steigerhouten planken met een kleur

Diverse leveranciers verkopen steigerhout met een kleur. Deze hebben door middel van een bewerking bijvoorbeeld een witte, (oud)grijze of zwarte kleur gekregen. Nu zijn er twee varianten; gedompeld of gespoten. De verschillen? Die leest u hier;

  • Zoals de naam het al zegt; gedompelde planken worden als een volledig pakket in de verf gedompeld. Nadeel is dat het niet altijd even dekkend is én dat er vrij veel strepen aanwezig zijn. Dit komt door de latjes die ertussen zitten.
     
  • Gespoten planken worden hangend gespoten. Hierdoor zijn ze egaal, dekkend én vrij van strepen. Onze witte, grijze en zwarte steigerhouten planken laten wij spuiten door een professioneel bedrijf. Hiervoor worden altijd droge en strakke steigerplanken gebruikt. Groot voordeel is dat ze gelijk gebruikt kunnen worden en schuren niet meer nodig is.

Oude steigerhouten planken

Nadat de steigerplanken op de bouw veelvuldig zijn gebruikt, komen ze terug en worden ze verkocht als gebruikt steigerhout. Dit betekent niet dat alle planken geschikt zijn voor verkoop. Daarom hanteren wij een strakke sortering. Alle planken worden handmatig door onze medewerkers gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of ze;

  • Vrij zijn van scheuren.
  • Droog genoeg zijn.
  • De juiste kleur hebben; roodgekleurd hout wordt er uit gesorteerd.


Oud steigerhout dat niet aan onze voorwaarden voldoet, wordt opzij gelegd en voor andere doeleinden gebruikt. Tijdens het sorteren worden ook de nog aanwezige spijkers en schroeven verwijderd en worden ze schoongemaakt van specie en dergelijke. Eventueel kunnen de gebruikte steigerhout planken extra worden bewerkt in de borstelmachine. De structuur van de planken wordt dan heel mooi zichtbaar.

Laagste prijs versus kwaliteit steigerhout planken

Vers steigerhout is het goedkoopst. Dit hout is net gezaagd en nog compleet onbewerkt. Nadeel is dat ze nog enigszins vochtig zijn en nog uitzetten. Ze zijn daarom niet geschikt om meubelen van te maken. Kijk daarom altijd goed naar de eigenschappen van het product. Het hout moet in ieder geval goed gedroogd zijn.

In de regel geldt; hoe meer bewerkingen; hoe duurder het hout wordt. Wilt u echt een goed product? Dan raden wij aan om iets meer te investeren. Welk product voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van wat u er mee wilt doen. Persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Zoek zelf de mooiste steigerplanken uit!

Wilt u écht verzekerd zijn van de beste kwaliteit steigerhouten planken? Dan raden wij aan om ze persoonlijk uit te komen zoeken. In onze vestiging in Hoogeveen bent u altijd welkom.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen voor ons? Neem dan gerust contact met ons op! Onze klantenservice is te bereiken via 0591-575100. Een bericht kunt u sturen naar bestelling@steigerplank.com of doe het via ons contactformulier.

Steigerhout kopen