.

Steigerhout planken

Bij Steigerplank.com verkopen wij alleen de beste kwaliteit steigerhout planken. In ons ruime assortiment vindt u heel veel verschillende soorten en maten planken die gebruikt kunnen worden in veel verschillende toepassingen. De mogelijkheden die u met steigerhout planken heeft zijn vrijwel eindeloos. Steigerhouten planken kopen? Dan zit u bij Steigerplank.com goed! Maar wat is nu het verschil tussen ons steigerhout en die van andere verkopers? Wij leggen het zo goed mogelijk voor u uit! Want op de Nederlandse markt zijn heel veel verschillende soorten steigerplanken te koop, waarbij het verschil zit in kwaliteit, eigenschappen én afmetingen.

Steigerhout planken afmetingen

Bij ons bent u aan het juiste adres voor steigerhout planken van verschillende afmetingen. Het eerste waar u op kunt letten bij de aanschaf van steigerhout planken, is de afmeting. De gemiddelde dikte is 3 centimeter en dat is wat ons meteen onderscheidt van andere leveranciers: elders is namelijk een dikte van 2 cm de standaard. Een groot voordeel van dikker hout is dat het veel steviger en duurzamer is omdat het langer meegaat. Daarom is het verstandig om altijd op de dikte van de steigerhout planken te letten, voordat u tot aankoop overgaat.

Kleuren steigerhout planken

Er zijn diverse kleuren steigerhout planken verkrijgbaar bij Steigerplank.com. U heeft onder andere de keuze uit wit, grijs en zwart. Die kleur hebben ze op één van deze twee verschillende manieren verkregen; ze zijn gedompeld of gespoten. Hieronder leest u de verschillen:

  • Gedompelde steigerhout planken zijn, zoals de naam het al zegt, volledig in de verf ondergedompeld. Een nadeel van deze methode is dat het niet altijd even dekkend is en dat er vrij veel strepen op de planken aanwezig zijn door de latjes die ertussen zitten.
  • Gespoten planken worden al hangend van een verflaag voorzien. Hierdoor zijn ze mooi egaal, dekkend én vrij van strepen. Het grote voordeel van deze diverse kleuren steigerhout planken is dat ze gelijk gebruikt kunnen worden en schuren niet meer nodig is. Onze witte, grijze, old look en zwarte steigerhouten planken laten wij spuiten door een professioneel bedrijf. Hiervoor worden altijd droge en strakke steigerplanken gebruikt.

Steigerhout planken geschaafd

Wilt u juist heel strak en net steigerhout? Dan zijn steigerhout planken van geschaafd hout de beste keuze. Deze planken zijn reeds geschuurd en geschaafd maar ook volledig schoon. U kunt ze dus meteen gebruiken om bijvoorbeeld meubels van te maken. Een groot voordeel van geschaafd en gedroogd steigerhout is dat het een stuk minder krimpt dan vers steigerhout. Eén ding is zeker: de geschaafde steigerhout planken die u bij ons koopt bezitten alle eigenschappen die u zich wenst!

Steigerhout planken gebruikt

Nadat de steigerhout planken op de bouw veelvuldig gebruikt zijn, komen ze terug en worden ze verkocht als gebruikt steigerhout. Dit betekent niet dat alle planken geschikt zijn voor verkoop. Daarom hanteren wij een strakke sortering. Alle planken worden handmatig door onze medewerkers gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of ze:

  • Vrij zijn van scheuren
  • Droog genoeg zijn
  • De juiste kleur hebben; roodgekleurd hout wordt er uit gesorteerd

 

Oude steigerhout planken die gebruikt zijn en die niet aan onze voorwaarden voldoen, worden opzij gelegd en voor andere doeleinden gebruikt. Tijdens het sorteren worden ook de nog aanwezige spijkers en schroeven verwijderd en worden ze schoongemaakt van specie en dergelijke. Eventueel kunnen de gebruikte steigerhout planken extra worden bewerkt in de borstelmachine. De structuur van de planken wordt dan nog mooier zichtbaar.

Steigerhout planken prijs

In onze webshop vindt u steigerhout planken die geschaafd zijn voor een scherpe prijs. Gelukkig hebben wij een ruime voorraad waarbij u steigerhout planken voor een lage prijs in huis krijgt. Hierbij geldt wel: hoe meer bewerkingen de planken hebben ondergaan hoe duurder het hout wordt. Duurdere houtsoorten zijn echter in de meeste gevallen ook duurzame, wat betekent dat u langer plezier zult hebben van de constructie die u ermee maakt.

Steigerhouten planken kopen

Voor een snelle levering van uw bestelling kunt u het beste steigerhout planken kopen bij Steigerplank.com. Wilt u er zeker van zijn dat u de mooiste steigerhouten planken koopt? Dan adviseren wij u om deze persoonlijk uit te komen zoeken. In onze vestiging in Hoogeveen bent u altijd van harte welkom. Welke soort hout u ook kiest: vers, gebruikt, geschaafd of geborsteld, de verhouding tussen kwaliteit en prijs maakt steigerhout planken kopen bij steigerplank.com de beste keuze!

 

Veelgestelde vragen


Waar kun je steigerhout voor gebruiken?

Steigerhout leent zich buitengewoon goed voor het maken van meubels. Wat dacht u van een complete loungeset voor het terras? U kunt het zowel voor binnen als voor buiten gebruiken. Een fotolijst, dienblad of kapstok van steigerhout zijn ook zo gemaakt. U hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor gekleurd steigerhout in bijvoorbeeld wit, grijs of zwart in plaats van de standaard neutrale kleur van steigerhout.


Wat kosten steigerhout planken?

In verhouding tot het kopen van kant-en-klaar meubels van steigerhout is de aanschaf van steigerhout planken een stuk goedkoper. En een ander bijkomend voordeel is dat u uw meubels precies zo kunt maken zoals u zelf in gedachten heeft. De prijs van één steigerhouten plank hangt af van de lengtemaat en of het hout nog een behandeling heeft gehad. De prijzen variëren afhankelijk van het type behandeling en de afmetingen van de planken.


Hoe lang gaan steigerhout planken mee?

Afhankelijk van of het steigerhout binnen of buiten staat en of het behandeld of onbehandeld is, heeft het ongeveer een levensduur van 7-10 jaar. Als steigerhout planken in het gras staan en volledig aan weer en wind worden blootgesteld, dan ligt de levensduur zo rond de 5 jaar of korter. Maar staat het onder een overkapping of binnen dan is de levensduur van uw steigerhoutplanken vrijwel onbeperkt. Door het steigerhout voor buitengebruik te beitsen kunt u de levensduur met enige jaren verlengen.


Waarom bij Steigerplank.com bestellen?

De beste kwaliteit voor de laagste prijs haalt u bij Steigerplank.com in huis, het adres voor al uw steigerhout. U kunt uw steigerhout door ons laten bezorgen, maar u bent ook van harte welkom bij ons in Hoogeveen. Zo kunnen wij u - mocht u dat willen - voorzien van direct advies. Ook wanneer u ervoor kiest om online te bestellen, voorzien wij u graag van advies via de mail of telefonisch. Wij gaan voor kwaliteit en daar profiteert u als klant ook van. Hebt u Steigerhout op een bepaalde lengte nodig? Wij kunnen het ook voor u op maat zagen!

Steigerhout kopen