.

De verschillende houtsoorten op Steigerplank.com

Steigerplank.com is al jaren jouw betrouwbare steigerhoutspecialist. Door de jaren heen heeft Steigerplank.com een kwalitatief hoogstaand assortiment weten te samenstellen die voor allerlei verschillende doeleinde gebruikt kunnen worden. Steigerplank.com heeft 3 verschillende houten planken op de site staan waar je uit kunt kiezen.

Steigerhout

Onze prachtige steigerplanken komen in verschillende soorten. Zo hebben onze steigerplanken standaard een dikte van ongeveer 3cm en een hoogte van ongeveer 20cm.  Zo hebben wij onbehandelde planken zoals verse steigerplanken, gedroogde steigerplanken, geschaafde steigerplanken, gebruikte steigerplanken en geborstelde steigerplanken.

Daarnaast hebben wij verschillende behandelde planken zoals de old look, zwart, witte en grijze steigerplanken. Deze planken zijn allemaal hangend gespoten en hebben en prachtige kleur.  

Onze gebruikte Steigerplanken komen rechtstreeks van de steigerbouw en zijn gesorteerd. Deze planken zijn dan uitermate geschikt om de echte authentieke meubels te maken die de oude look hebben.

Douglashout

Sinds kort hebben wij ook douglas houten planken in ons assortiment. Deze lichtrode planken zijn een betaalbare doch sterke houtsoort die je voor veel doeleinden kunt gebruiken zoals schuttingen, overkappingen en bijvoorbeeld tuinmeubels. De duurzaamheid van Douglashout ligt onbehandeld ongeveer op 10 tot 15 jaar, onze Douglashout dat al een kleur bevat gaat dus nog veel langer mee!

Deze mooie planken zijn geschaafd en hebben een glad oppervlak. Deze elegante planken zijn zoals onze steigerplanken ook hangend gespoten. Ons Douglashout komt in de kleuren Zwart, Zand, Sunset, Blank. Onze blanke planken noemen wij ook onbehandeld planken en komen in 3 verschillende soorten planken: Onbehandeld Rechtkantig, Onbehandeld Rondkantig en Onbehandeld Vlonderplanken.

Vurenhout

Wij maken op onze webshop onderscheidt tussen steigerhout en vurenhout. Steigerhout is vurenhout maar voor het gemak houden wij een onderscheidt tussen deze soorten. Zo is steigerhout is doorgaans een stuk ruwer en grover. Onze vurenhouten planken zijn geschaafd en hebben een glad oppervlak. Uitermate geschikt voor de nette tuinmeubels etc.

De vurenhoutenplanken komen in verschillende kleuren zoals blank, old look, zwart, wit en Zand.

Zweeds Rabat

Zweeds Rabat, misschien wel de meeste populair plank van afgelopen jaren. Zweeds rabat kun je op veel manier gebruiken zoals bij de schuttingbouw maar ook voor bijvoorbeeld gevelbekleding.  Ons Zweeds Rabat is gemaakt van douglas hout waardoor het een lange levensduur heeft!

Wij hebben zwart Zweeds Rabat, deze planken zijn hangend in deze kleur gespoten. Prachtige, elegante look voor schutting of tuinhuis!

Daarnaast hebben wij onbehandeld Zweeds Rabat. Dit Rabat is nog naar wens te beitsen of te verven is.