.

Wat is steigerhout en wat kunt u ermee?

Wanneer u regelmatig klust, bent u vast wel bekend met steigerhout. Mocht dit niet het geval voor u zijn, dan hebt u het waarschijnlijk wel eens langs zien komen of erover gehoord. Maar wat is steigerhout precies en wat voor hout is steigerhout? Kom erachter door dit blogartikel te lezen!

Wat is steigerhout?

Het hout is van nature vurenhout. Door de zaagwijze is de plank sterk en geschikt voor duurzaam gebruik. Wanneer u beits op het hout aanbrengt, geeft u het een extra beschermlaag waardoor het langer meegaat en een mooie finish heeft.

Wat voor hout is steigerhout?

Planken van steigerhout zijn oorspronkelijk niet geschaafd en van vurenhout, voornamelijk gemaakt van Scandinavisch hout. Dit hout is in Nederland de meest gebruikte houtsoort en hout afkomstig van de fijnspar.

Waar wordt steigerhout voor gebruikt?

Steigerhout heeft deze naam gekregen doordat het van oorsprong alleen werd gebruikt voor op de steigers. Later werd het steeds meer ingezet voor particulier gebruik. Het wordt veel gebruikt om meubels van te maken, zowel binnens- als buitenshuis. Aan meubels voor binnen kunt u bijvoorbeeld denken aan een kast, een tv-meubel, een tafel, noem maar op. Voor buiten kunt u er ook veel kanten mee uit. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubels als een tuinbank, tuinstoelen, een tuintafel en zelfs buitenkeukens. Ook voor decoratie zoals een plantenbak is steigerhout zeer geschikt.

Welke soorten steigerhout kunt u gebruiken?

Bij Steigerplank.com hebt u keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen steigerhout. Zo kunt u als kleuren kiezen uit zwart, grijs en wit steigerhout. Wilt u voor een oude uitstraling van uw steigerplanken gaan, dan kunt u kiezen voor onze old look steigerhouten planken. Ons verse steigerhout is goedkoop, onbehandeld hout. Daarnaast hebben we gedroogde steigerplanken, die nauwelijks meer zullen krimpen door de droging. Mocht u willen gaan voor gladdere en schonere planken, dan is geborsteld en geschaafd steigerhout wellicht iets voor u!

Steigerhout kopen