Ontdek de charme van gebruikt steigerhout

Overal zie je het terug: steigerhout. Maar niet elke steigerplank is geschikt voor het maken van een meubel. Gebruikte planken daarentegen wél. Bovendien is dit wat een meubelstuk nou zijn robuuste en karakter geeft. Maar wat is gebruikt steigerhout nou precies? Wij leggen het voor u uit! 

Het zit ‘m in de naam
Dit soort planken zijn oorspronkelijk gemaakt van een soort grenen. Dit is flexibel, ongeveer 3 centimeter dik en wordt steeds meer toegepast. Maar het soort hout, maakt het niet gelijk steigerhout. Ze worden namelijk van oorsprong gemaakt voor op de steigers. Dit betekent dat het wordt gebruikt door onder andere schilders en bouwvakkers. Het is onmisbaar voor mensen die in de bouw werken. Ze zitten daardoor vol met verfplekken, roestige spijkers, cement en kalkresten.

Wat maakt steigerhout nou zo populair?
Ze hebben alle werkzaamheden en alle weersinvloeden doorstaan en hebben een stoere en verweerde look gekregen. Geen enkele plank is hetzelfde. Juist hierdoor krijgen deze meubelen een authentieke en unieke uitstraling. Belangrijk voordeel is dat het op natuurlijke wijze gedroogd is en het daardoor niet meer uitzet. Iets wat bij verse planken wel het geval is.

Geschikt voor binnen én buiten!
Het is niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Het maakt niet uit of het regent; na een regenbui is je tafel, stoel of bank snel weer droog. Dit komt doordat de planken in het verleden al zijn blootgesteld aan allerlei weersinvloeden en werkzaamheden in de bouw. Ze zijn als het ware op een natuurlijke wijze ‘geïmpregneerd’. Zeker weten dat het meubelstuk lang meegaat? Dan raden wij aan om het meubelstuk te beitsen.

Diverse soorten
Met gebruikt hout heeft u ontzettend veel mogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in standaard en TOP-kwaliteit. Bij deze laatste bent u verzekerd van planken die vrij zijn van bandjes en krammetjes. Het is tevens mogelijk om ze te laten borstelen. Hierdoor wordt de structuur van het hout goed zichtbaar. Tevens zijn onze gekleurde planken in de kleuren wit, grijs, antraciet en zwart heel geschikt voor het maken van meubelen. Wilt u een product op maat? Wij nemen uw opdracht graag in behandeling! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Grote partijen inkopen? Het is allemaal mogelijk bij Steigerplank.com!