.

Gebruikt steigerhout

Steigerhout: een uniek stukje hout met karakter. De naam zegt het in feite al: het gaat hier niet om keurig geschaafde planken maar om steigerhout dat eerder al is gebruikt om bijvoorbeeld steigers van te bouwen, dat wil zeggen het gedeelte waar de bouwvakkers op staan. Het blijft dan ook absoluut niet ongeschonden tijdens de werkzaamheden in de bouw. Hierdoor hebben de planken een verweerde en robuuste uitstraling gekregen. Dat effect is ideaal als u van stoer meubilair houdt! Gebruikt steigerhout is zowel voor binnen als buiten geschikt. Wilt u zeker weten dat uw meubelstuk buiten extra lang mee gaat? Dan raden wij u aan om het hout te beitsen.

Wat is gebruikt steigerhout?

Steigerplanken zijn in de meeste gevallen gemaakt van een soort grenenhout. Het is flexibel, drie centimeter dik en wordt steeds vaker gebruikt als steigerhout. De specifieke afkomst alleen zorgt er niet meteen voor dat het steigerhout genoemd mag worden. Nee, deze houten onderdelen moeten zich eerst bewijzen door daadwerkelijk als steigerplanken te dienen. Zodra ze alle weersomstandigheden en bouwvakkers werkzaamheden hebben doorstaan, krijgen de planken het officiële keurmerk van gebruikt steigerhout. Geen plank is hetzelfde, wat het gebruikte hout extra aantrekkelijk maakt om er stoere en unieke meubels mee te creëren.

Gebruikte steigerhout planken

De mogelijkheden die gebruikte steigerhout planken bieden zijn eindeloos. U kunt er als winkelier bijvoorbeeld voor kiezen om een toonbank van gebruikt steigerhout te maken. En wat dacht u van een lounge set voor in de tuin? Misschien zelfs keukenkastjes van deze robuuste hout variant? Onze top kwaliteit gebruikte steigerhout planken zijn geselecteerd op kwaliteit, hierdoor bent u verzekerd van droge en hoge kwaliteit planken zonder krammetjes en spijkers. Wilt u liever iets minder robuuste steigerhouten planken? Ga dan voor geborstelde steigerplanken die zijn schoon, droog en ontdaan van splinters. Als bonus is de houtstructuur ook nog eens extra mooi zichtbaar!

Gebruikt steigerhout gebruiken

Voor de meest uiteenlopende zaken kunt u gebruikt steigerhout inzetten. Van lambrisering tot een tafel en van een fotolijstje tot een kapstok. Richt er eventueel uw hele huis mee in wanneer u toch bezig bent. Ondanks dat steigerhout oud en gebruikt is, geeft het toch een moderne uitstraling aan uw interieur. Wanneer u gebruikt steigerhout gaat gebruiken om tuinmeubelen van te maken, heeft het daarna weinig onderhoud nodig. Eén keer per jaar schoonmaken met wat lauw water en een beetje groene zeep is al voldoende om die mooie natuurlijke uitstraling te behouden.

Soorten gebruikt steigerhout

Bij Steigerplank.com zijn er verschillende soorten gebruikt steigerhout verkrijgbaar. Hebt u uw meubels, schutting of bloembak, liever in een bepaalde kleur in plaats van een neutrale tint? Ga dan voor onze gekleurde planken in de kleuren. Wit, grijs, old look of zwart. Vers steigerhout heeft één belangrijk kenmerk en dat is dat het hout ‘werkt’. Dat wil zeggen dat het krimpt bij vochtverlies en uitzet bij vochtopname. Dit resulteert in kieren die na een bepaalde tijd weer verdwijnen en weer terugkeren afhankelijk van het vochtgehalte.

Gebruikt steigerhout kopen

Waarom kiezen voor nieuw en vers steigerhout als u ook gebruikt steigerhout kunt kopen? Zeker als u voor een vintage en stoer interieur wilt gaan is dat een hele verstandige keuze. Bovendien hoeft u om gebruikt steigerhout te kopen niet eens uw huis uit. U kunt het eenvoudig bestellen op Steigerplank.com, waarna wij het bij u thuis bezorgen. Dat scheelt u weer een hoop sjouwwerk! Wilt u liever een product op maat ontvangen of een grote partij steigerhout inkopen? Wij zien uw opdracht graag tegemoet! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Gebruikt steigerhout kopen