Alles over het combineren van (steiger)houten meubelen

Steigerhouten meubelen geven uw inrichting een uniek karakter. Vooral wanneer u de meubelen op maat laat maken. Maar hoe kunt u nou het beste (steiger)houten meubelen combineren? U heeft te namelijk te maken met verschillende materialen, kleuren en patronen. Vooral wanneer er diverse soorten hout aan te pas komen.
Steigerplank.co
m geeft tips!

Houd rekening met de vloer
Hout combineren met hout kan een heel tof effect geven. Extra mooi om natuurlijk voor steigerhouten meubelen te kiezen, met name als de meubelen bij elkaar matchen. Maar soms wordt er nog weleens vergeten om rekening te houden met de vloer. Terwijl dit zo belangrijk is! Onze tip? Koop houten meubelen die minstens drie tinten donkerder óf lichter dan je (houten) vloer.

Ga voor contrasten
Een trend die je op dit moment heel veel ziet! Combineren van contrasten en/of materialen. Wellicht kent u de steigerhouten met het steigerbuizen of stalen onderstel wel? De combinatie van hout en staal geeft bijvoorbeeld een mooi effect. Of zet een paar wieltjes onder het steigerhouten meubel. Zoals dit leuke voorbeeld. Maakt het verplaatsen nog gemakkelijker ook.
Hout aankleden
Alleen het combineren van houtsoorten kan een beetje saai zijn. Kleed het hout daarom aan! Leg bijvoorbeeld een mooi kleed onder de tafel. Of leg een kleedje over het steigerhouten bankje. Vergeet ook niet accessoires toe te voegen. Witte accessoires zijn altijd goed.

Combineren met wit
Wist u dat steigerhout goed te combineren is met wit? Het hout komt dan namelijk helemaal tot zijn recht! Combineer daarom hout met natuurlijke houttinten. Het gemakkelijke is dat een likje witte verf al heel veel kan doen. Hiermee breng je het interieur (weer) in evenwicht.
 Durf te experimenteren!
Een inrichting komt het meest tot zijn recht, wanneer de stijl én de persoonlijkheid van de bewoners erin terug komt. En in sommige gevallen betekent dat u af en toe een beetje moet experimenteren. Combineer steigerhouten meubelen met verschillende materialen en kom er op deze manier achter wat wel een niet werkt. Een tip om eerst wat inspiratie op te doen, bijvoorbeeld via diverse woonbladen of programma’s. Nog gemakkelijker is het maken van een moodboard via Pinterest! Bekijk hier hoe wij dat gedaan hebben. En komt die ene kleur op de muur toch niet zo mooi uit? Dan kunt u deze altijd een andere kleur geven!