.

Houd rekening met de vloer

Hout combineren met hout kan een heel tof effect geven. Extra mooi om natuurlijk voor steigerhouten meubelen te kiezen, met name als de meubelen bij elkaar matchen. Maar soms wordt er nog weleens vergeten om rekening te houden met de vloer. Terwijl dit zo belangrijk is! Onze tip? Koop (steiger)houten meubelen die minstens drie tinten donkerder óf lichter dan je (houten) vloer. 

Ga voor contrasten

Een trend die je op dit moment heel veel ziet! Combineren van contrasten en/of materialen. Wellicht kent u de steigerhouten met het steigerbuizen of stalen onderstel wel? De combinatie van hout en staal geeft bijvoorbeeld een mooi effect. Of zet een paar wieltjes onder het steigerhouten meubel. Zoals dit leuke voorbeeld. Maakt het verplaatsen nog gemakkelijker ook.

Zelf klussen met steigerhout?

Wanneer u handig bent kunt u steigerhout kopen en hier prachtige meubels van maken! Steigerhout van Steigerplank.com is zeer geschikt voor steigerhout meubels op maat gemaakt. Voor het zelf maken van steigerhout meubels raden wij ten minste gedroogd steigerhout aan. Neem geen vers of nat steigerhout, deze planken zetten nog uit tijdens het drogen. Ons gekleurde steigerhout is kant-en-klaar en heeft geen bewerking meer nodig. Een andere aanrader zijn gebruikte steigerplanken. Dit steigerhout is afkomstig van de steigerbouw en is door onze medewerkers gesorteerd, waardoor u alleen gedroogd hout van kwaliteit koopt. Wat dit hout zo mooi maakt is het karakteristieke uiterlijk. Geen plank is hetzelfde! Vindt u het mooi om de structuur van het hout terug te zien in de planken? Dan raden wij geborsteld steigerhout aan.

Meer informatie over steigerhout kopen? Stuur een e-mail naar bestelling@steigerplank.com of neem telefonisch contact op via 0591-575100.

Hout aankleden

Alleen het combineren van houtsoorten kan een beetje saai zijn. Kleed het hout daarom aan! Leg bijvoorbeeld een mooi kleed onder de tafel. Of leg een kleedje over het steigerhouten bankje. Vergeet ook niet accessoires toe te voegen. Witte accessoires zijn altijd goed. 

Combineren met wit

Wist u dat steigerhout goed te combineren is met wit? Het hout komt dan namelijk helemaal tot zijn recht! Combineer daarom hout met natuurlijke houttinten. Hiermee brengt u het interieur (weer) in evenwicht. Het gemakkelijke is dat een likje witte verf al heel veel kan doen. Of bestel wit steigerhout uit ons assortiment. Deze witte steigerplanken zijn kant-en-klaar en zeer geschikt om meubelen van te maken.

Steigerhout meubels op maat

Van diverse soorten steigerhout kunnen wij steigerhout meubels op maat maken. Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een offerte. Wist u dat wij ook bouwpakketten in het assortiment hebben? Alle planken worden dan op maat gezaagd en naar u verstuurd. Met behulp van een handleiding kunt u het meubelstuk vervolgens in elkaar zetten.
Wist u dat wij steigerplanken ook voor u op maat zagen? De planken kunnen worden afgekort of in de lengte worden gezaagd. Dit kunt u doen via deze pagina. Doe de benodigde producten in de winkelmand en geef in het opmerkingenveld aan op welke afmetingen de planken gezaagd moeten worden.

Durf te experimenteren!

Een inrichting komt het meest tot zijn recht, wanneer de stijl én de persoonlijkheid van de bewoners erin terug komt. En in sommige gevallen betekent dat u af en toe een beetje moet experimenteren. Combineer steigerhouten meubelen met verschillende materialen en kom er op deze manier achter wat wel een niet werkt. Een tip om eerst wat inspiratie op te doen, bijvoorbeeld via diverse woonbladen of programma’s. Nog gemakkelijker is het maken van een moodboard via Pinterest! Bekijk hier hoe wij dat gedaan hebben. En komt die ene kleur op de muur toch niet zo mooi uit? Dan kunt u deze altijd een andere kleur geven!